Actueel

Zowel de drumband als het harmonieorkest hebben afgelopen zondag een mooi Nieuwjaarsconcert verzorgd. De reacties van het publiek, inclusief een staande ovatie, waren overduidelijk. Men had alweer genoten!
Het slagwerkensemble had het hele podium in gebruik met een vrachtwagen vol aan instrumentarium, waaronder een vibrafoon, xylofoons, marimba’s, basmarimba’s en vier pauken. Met name de uitvoering van Africa van de popband Toto viel in de smaak. Niels Bijlmakers en Olaf Renes maakten hun debuut bij dit concert. Prima gedaan!
Het harmonieorkest speelde na de pauze een spetterende mars, een klassieke en een moderne ouverture en werken van de Strauss-familie. De klarinetsolisten Koen Cuijpers en Jos Janssen konden zich helemaal uitleven in een concert van Mendelssohn en dat lukte prima.
Speciale gast was de bariton Ben Pernot, die vier beroemde liederen vertolkte; Der Vogelfänger (uit die Zauberflöte), das Wolgalied (uit der Zarewitsch) en de Napolitaanse klassiekers O Sole Mio en Funiculi, Funicula. Ofschoon hij stijf stond van de antibiotica vanwege een verkoudheid, gaf Ben met het orkest een mooi optreden. Overigens maakte Ellen Schmeitz haar debuut in een groot concert. Ook zij deed dat heel mooi.
Het concert werd formeel afgesloten met de Millenniummars, waarbij op het slotakkoord confettikanonnen de zaal met bonte kleuren vulden. Na enige commotie volgde natuurlijk de traditionele Radetzky-marsch.