Actueel

Zondag 20 mei speelde het harmonieorkest in het MFC te Berg aan de Maas. Naast het programma voor het Maasgouwtoernooi stonden drie solowerken op het programma en twee solisten in de spotlight.
Allereerst was dat Reineke Vogten die het Concerto in G voor hobo en harmonieorkest van Nicolai Rimsky-Korsakov uitvoerde. Daarnaast speelde Koen Cuijpers het War Concerto van Dirk Brossé en het solo-werk voor klarinet KoCu in the Circle, gecomponeerd door Jos Janssen.
Het orkest opende met de Mars van de Belgische Parachutisten en als tweede werd Between the Two Rivers gespeeld. Daarna was het tijd voor het eerste solo-werk, het hobo-concerto. Omdat de uitvoering van Reineke een onderdeel was van het D-examen voor de muziekschool Artamuse, was een jury aanwezig om haar prestatie te beoordelen. Helen Hendriks, Maurice Daemen en Anne-Marie Janssen genoten net als de vele aanwezigen van een mooie uitvoering. Dat bleek ook uit het applaus na afloop van het romantische werk.
Terwijl de jury zich voor beraad terug trok, soleerde Koen in de twee delen van het War Concerto. Wederom kon het publiek genieten van zijn klasse en ook hem viel een groot applaus ten deel. Muzikale buurman bij St. Cecilia, Jos Janssen, had voor Koen een ‘bis’ gecomponeerd, namelijk KoCu in the Circle. Een interessant, leuk en moeilijk solowerk, maar (natuurlijk) voor Koen geen probleem.
Na dit solistisch geweld speelde het orkest het tweede Maasgouwwerk, Macchu Pichu, waarna de jury terug keerde in de zaal. Helen Hendriks stak, zoals het zo mooi heet, de loftrompet voor het optreden van Reineke, gaf enkele kanttekeningen en tenslotte de jury-waardering; 9. Natuurlijk had dit een ovationeel applaus tot gevolg. Er waren bovendien mooie woorden voor het orkest voor de wijze van begeleiding.
Het concert werd afgesloten met Tico Tico en vervolgens mocht Reineke de fles wijn van dirigent Jos Simons in ontvangst nemen. Gezondheid!